E-JUSTICE SYSTEM IN BULGARIA: ELECTRONIC TOOLS FOR DEVELOPMENT OF E-JUSTICE - Petrova, Mariana (Administrative and Criminal Justice, 2015)
E-pārvalde ir Bulgārijas valdības politikas prioritāte. Tā ir minēta kā izeja no ekonomiskās krīzes, lai mazinātu korupciju un administratīvās izmaksas, kā arī palielinātu varas caurskatāmību. Tiesu sistēmas reforma ir neapšaubāmi saistīta ar vienu no galvenajiem e-pārvaldes jēdzieniem – e-tiesiskuma ieviešanu. Ļaujot pilsoņiem aizstāvēt savas procesuālās tiesības elektroniski, tiek sperts solis uz priekšu moderna valsts pārvaldes aparāta un pilsoniskās sabiedrības attīstībā. Citu ES dalībvalstu prakse e-tiesiskuma jomā ietver informācijas un komunikācijas tehnoloģiju ieviešanu tiesvedībā un tiesu administrācijā, kā arī tiesiskās informācijas un tiesisko dokumentu elektronisku pieejamību.