THE PROBLEMS AND GAPS OF THE LAW OF GENDER VIOLENCE IN SPAIN - González Costa, José Antonio (Administrative and Criminal Justice, 2017)
Rakstā analizēta dzimuma līdztiesību nodrošināšanas problemātika Spānijas tiesās, skatot lietas par vardarbību ģimenē. Autors uzskata, ka 2004. gadā pieņemtais likums par vardarbības novēršanu ģimenē lielākā mērā aizsargā sieviešu tiesības, savukārt likuma robu rezultātā vīriešu tiesības analoģiskās situācijās tiek mazāk aizsargātas. Minētā disproporcija it sevišķi reljefi izpaužas krimināltiesisko attiecību noregulējumā. Civiltiesisko attiecību noregulējumā minētā disproporcija vērojama mazāk.Spānijas Konstitucionālā tiesa tās nolēmumos meklē taisnīgus risinājumus lietu par vardarbību ģimenē izskatīšanā.