AMENDMENT OF THE CASE-LAW OF COURTS IN BULGARIA ON ADMINISTRATIVE CASES AS A CONSEQUENCE OF A RESOLUTION ON ART. 6 OF EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS - Мarkova, Tsveta (Administrative and Criminal Justice, 2016)
Cilvēktiesību ievērošana saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību konvenciju ir viens no svarīgākajiem Eiropas Savienības kopējās politikas veidošanas un pakāpeniskas attīstības priekšnoteikumiem. Minētā prioritāte ir iespējama tikai tad, ja dalībvalstis un to iestādes vienveidīgi un konsekventi ievēro konvencijā un tās protokolos noteiktās prasības, saskaņā ar Monteskjē noteikto varas dalīšans principu dažādās sabiedrisko attiecību jomās. Galvenā uzmanība rakstā pievērsta Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumam saistībā ar šīs konvencijas 6. panta pārkāpumu, jo konkrētajam lēmumam par tiesībām uz taisnīgu tiesu būtu jātstāj paliekoša ietekme uz nacionālo tiesu praksi. Jautājums ir aktuāls, jo skar stabilitāti un labklājību Eiropā, kontekstā ar migrācijas dinamiku un ģeopolitisko attīstību.