CLOUD COMPUTING - Gusevs, Arturs; Teilāns, Artis (HUMAN. ENVIRONMENT. TECHNOLOGY. Proceedings of the Students International Scientific and Practical Conference, 2023)
Mūsdienās mākoņdatošana ir svarīga lietotāju un uzņēmumu dzīves sastāvdaļa. Pateicoties mākoņdatošanai, cilvēkiem ir visas iespējas saglabāt savus datus mākonī, pārsūtīt lietojumprogrammas utt. Mākoņdatošana ļauj uzņēmumiem saglabāt naudu par dārgu aparatūru un programmatūru, kā arī ietaupa laiku uzņēmuma darbiniekiem. Mākoņdatošanas tehnoloģijas radās pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados un joprojām attīstās. Referāta mērķis ir aplūkot mākoņdatošanas jēdzienu, mākoņu veidus, mākoņdatošanas ieguvumus, kā arī ar tiem saistītās grūtības un riskus.