BLASTING MACHINE - Tutins, Gatis; Rēvalds, Ritvars (HUMAN. ENVIRONMENT. TECHNOLOGY. Proceedings of the Students International Scientific and Practical Conference, 2023)
Skrotēšanas iekārtas atrodas katrā lielā metālapstrādes uzņēmumā, tās nepieciešamas, lai efektīvi varētu attīrīt tērauda detaļas, un pēc attīrīšanas kvalitatīvi veikt krāsošanas darbus. Skrotēšanas iekārta ievērojami uzlabo detaļu apstrādi un to kvalitāti. Tomēr reti kurš aizdomājas par to, kā optimizēt noskrotēto detaļu kvalitātes uzraudzību, īpaši ziemā kad kļūst vēsāks un ir nepieciešams uzraudzīt skrotēšanas telpas temperatūru, mitrumu un rasaspunktu. Tāpēc šī izpēte ir vērsta uz to, lai noskaidrotu cik liela skrotēšanas ietekme ir uz materiālu, kādi ir skrotēšanas veidi un tehnoloģijas, un kādu ietekmi uz noskrotēto materiālu atstāj temperatūras svārstības skrotēšanas iekārtas telpā. Tiks aprakstīts kādus uzlabojumus varētu veikt skrotēšanas iekārtai, kādēļ šie uzlabojumi ir nepieciešami un ar kādām komponentēm uzlabojumi tiktu panākti.