ROBOT VISION TECHNOLOGY DESCRIPTION AND ANALYSIS - Nabiyev, Amil; Grabusts, Pēteris (HUMAN. ENVIRONMENT. TECHNOLOGY. Proceedings of the Students International Scientific and Practical Conference, 2017)
Roboti kļūst arvien gudrāki un prasmīgāki. Drīz tie masveidā izies ārpus industriālās vides, kur patlaban tiek izmantoti visplašāk, sadzīvē. Svarīga robotikas sastāvdaļa ir robotu redze. Dažādas redzes sistēmas tiek iedalītas trīs apakšklasēs: zema, vidēja un augsta līmeņa redze. Zema līmeņa redzes sistēmas ir paredzētas, lai apstrādātu informāciju no sensoriem. Redzes sistēmu pamatā ir dažādi objektu atpazīšanas algoritmi. Viena no šādu algoritmu grupām ir segmentācijas algoritmi. Darbā tiek pētītas robotu redzes tehnoloģijas un tajās balstīti segmentācijas algoritmu darbības principi. Izdarīts vienkāršojums, ka robotu redze tiek imitēta ar divām webkamerām un noteikts attālums līdz nekustīgam objektam.